Over ons

Al meer dan 20 jaar staan Jurgen en Elise Bosmans in hun restaurants synoniem voor culinaire verwennerijen en ongekende gastvrijheid. Met de opening van restaurant Reblochon maken zij hun stoutste droom waar. En dat is in uw voordeel. Want na een avond ontspannen dineren in het karakteristieke en schitterend vernieuwde pand, wilt u nooit meer naar huis. Chef Jurgen en gastvrouw Elise halen hier het beste in elkaar naar boven. En zij niet alleen. Ook hun fantastische team draagt bij aan uw onvergetelijke avond. Elke dag weer opnieuw. Benieuwd naar wat hen drijft? Ze vertellen het u graag zelf!

Elise over Jurgen

“Jurgen is een geweldige chef, het koken zit hem als zoon van een chef-kok echt in het bloed. Klassieke opgeleid, maar zijn creaties zijn echt van deze tijd. In de vele sterrenzaken waar hij werkte, ontdekte hij zijn ware culinaire aard. Geen uitbundige fratsen, maar echte en pure smaken. Balans, dat is zijn toverwoord. Balans in bereidingen én smaken. Die overigens verder reiken dan Frankrijk, al doet de naam van ons restaurant wellicht anders vermoeden.

Het is schitterend om te zien hoe hij in alle rust de ultieme perfectie nastreeft in de keuken. De passie voor zijn vak druipt er echt van af, geweldig. Achter elk geserveerd gerecht zit een apart verhaal. Hij kiest alleen voor het beste vlees, de allerverste vis en de mooiste groenten en kazen. Dagvers en rechtstreeks uit onze mooie, eigen streek. De kruiden kweekt hij zelf in onze tuin. Die bijzondere aandacht, dat proef je!”

Jurgen over Elise

“Al meer dan 20 jaar zijn wij elkaars verlengstuk. Maar al doe ik nog zo mijn best in de keuken, Elise en haar team bepalen de eindbestemming van uw gastronomische ontdekkingstocht. Gelukkig is u het naar de zin maken haar op het lijf geschreven. Ik ben supertrots op haar tomeloze energie en geniet van haar bijzondere gastvrijheid. Als gast glijd je echt in een warm bad van aandacht en zorg. Dat begint al bij binnenkomst. Niets ontgaat haar en haar oog voor detail maakt het verschil.

Ook haar kennis van wijnen en wijn-spijscombinaties is jaloersmakend. Keer op keer weet ze me te verrassen met haar spannende, maar vooral ook wijnkeuzes. In haar onophoudelijke ontdekkingstocht naar smaken en inspiratie, vindt ze keer op keer weer nieuwe pareltjes. Vraag haar dan ook gerust om advies, je krijgt er geen spijt van!”

Over onze naam

Restaurant Reblochon is vernoemd naar de favoriete kaas van onze chef Jurgen Bosmans. De kaas wordt gemaakt in de Haute-Savoie, een mooi heuvelachtig gebied in Frankrijk met veel weidekoeien. Deze kaas heeft een bijzondere geschiedenis. Het verhaal reikt zelfs terug naar de 13e eeuw. Het was gebruikelijk in deze tijd dat de boer melk als belasting afdroeg aan de landeigenaar, naar rato van de dagopbrengst. Maar de deze boeren waren niet dom! Want om dit te beperken, en zelf meer over te houden, lieten sommige van hen met opzet wat melk achter in de uiers. Was de controle geweest? Dan melkten ze de koeien opnieuw. En van deze rijkere melk maakte men de kaas Reblochon. Een Oud-Hollandse boerenwijsheid luidt dan ook: “De laatste drop is de boterknop!”